Specjalnie dostosowana długość sondy sprawi, że przy pomocy tego termometru z łatwością sprawdzisz temperaturę podczas przygotowywania wędlin i innych potraw .
Do pomiaru temperatury wsadu i wody - termometr służy do przeprowadzenia bezpośredniego pomiaru temperatury wewnątrz potrawy przygotowywanej w szynkowarze (poprzez wbicie termometru w dedykowany do tego otwór znajdujący się w pokrywie szynkowaru), a także do sprawdzania temperatury wody podczas parzenia (w naczyniu z szynkowarem).
Czytelna, kolorowa skala - specjalne oznaczenia na skali termometru podpowiedzą Ci, w jakich temperaturach zalecane jest parzenie konkretnych typów mięs, dzięki czemu Twoje wędliny nigdy nie będą przesuszone.
Wysoka jakość - termometr wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej oraz szkła odpornego na wysoką temperaturę. Tarcza termometru oraz sonda zostały zaprojektowane specjalnie pod kątem szynkowaru, z uwzględnieniem jego rozmiarów, dzięki czemu korzystanie z obu urządzeń jest komfortowe i efektywne.
Bezpieczne przechowywanie - wraz z termometrem otrzymasz specjalną osłonę sondy, która zapewni bezpieczeństwo użytkowania oraz przechowywania termometru, bez obaw o jego uszkodzenie.