Firma Handlowa EMAS Ewa Krzemyk
Logowanie Rejestracja

Twój koszyk

0szt.
za 0,00 PLN  
Dostawa od: 9,50 PLN
  • Strona główna
  • Kategorie
    • AKCESORIA MASARSKIE
      • Agd,szynkowary,foremki
      • Zrębki wędzarnicze
      • Nadziewarki do kiełbas
      • Nastrzykiwarki
      • Przędza wędliniarska
      • Termometry
    • JELITA NATURALNE
      • Jelita wieprzowe
      • Jelita baranie
      • Jelita wołowe
    • MARYNATY-PRZYPRAWY DO KIEŁBAS
      • Peklosól-marynaty do wędlin
      • Przyprawy smakowe do kiełbas
      • Środki funkcjonalne,kultury bakterii
    • OSŁONKI DO WĘDLIN
      • Osłonki białkowe
      • Osłonki poliamidowe
      • Osłonki (inne)
    • MASZYNKI,SITKA,LEJKI
      • Maszynka Zelmer-5
      • Maszynka Zelmer-8
      • Maszynka Alfa-5
      • Maszynka Alfa-8
      • Maszynka Alfa-10
      • Maszynka Alfa-12
      • Maszynka Alfa -22
      • Maszynka Alfa-32
    • HAKI WĘDZARNICZE
      • Haki do wędzenia wędlin
      • Haki do wędzenia ryb
      • Haki do wędzenia drobiu
    • SIATKA WĘDLINIARSKA
      • Siatka wędliniarska do szynek I serów
    • NOŻE MASARSKIE,STALKI
      • Noże
      • Ostrzałki
    • PRZYPRAWY KULINARNE
      • Przyprawy jednorodne
      • Mieszanki przypraw
    • SWOJSKI WYRÓB WINA
      • Wyrób wina
    • DOMOWY WYRÓB SERA
      • Wyrób serów
    • ZDROWA ŻYWNOŚĆ
  • Kontakt
    • Kontakt dane firmy
  • Koszt dostawy
  • GRUPY TOWAROWE
  • Strona główna
  • PRZYPRAWY KULINARNE
  • Mieszanki przypraw
  • Pekla od kiełbasy krakowskiej-115g

Pekla od kiełbasy krakowskiej-115g

Cena: 7,90 PLN

szt.
Do koszyka

Mieszanka peklująca do kiełbasy krakowskiej na 5kg.

Pekla od kiełbasy krakowskiej-115g



Pekla do kiełbasy krakowskiej 115 g do peklowania


Pekla do kiełbasy krakowskiej to mieszanka soli niejodowanej z przyprawami.

Dzięki niej możesz cieszyć się zdrowymi, aromatycznymi i smacznymi wędlinami przygotowywanymi we własnej kuchni.

Peklosól SÓL Peklowa DO PEKLAOWANIA Kiełbasy Krakowska z Ziołami BROWIN mix
Peklosól SÓL Peklowa DO PEKLAOWANIA Kiełbasy Krakowska z Ziołami BROWIN mix Stan opakowania oryginalne

Zalety

- prosta w użyciu - łatwo i szybko przygotujesz wyśmienite parzone lub wędzone kiełbasy, wydobędziesz z nich wyjątkowy, tradycyjny smak.

- jeden produkt, dwie możliwości obróbki - użyjesz go do wędzenia lub parzenia kiełbasy - samodzielnie zdecyduj, na jaki rodzaj obróbki mięsa masz ochotę.

- tradycyjnie skomponowana mieszanka - znajdziesz w niej moc przypraw m.in.: kolendrę, pieprz biały, czosnek granulowany, ziele angielskie oraz kminek, które zapewnią doskonały i wyjątkowy aromat domowym przysmakom.

- skutecznie zabezpiecza mięsne wyroby - dzięki substancji peklującej kiełbasy zachowają nie tylko piękny kolor, ale także będą stabilne mikrobiologicznie.

- wydajne opakowanie - 115 g peklosoli wystarczy na przygotowanie aż 5 kg kiełbasy krakowskiej.

Peklosól SÓL Peklowa DO PEKLAOWANIA Kiełbasy Krakowska z Ziołami BROWIN mix Waga 115 g

Składniki

sól niejodowana, przyprawy (kolendra, pieprz biały, czosnek granulowany, ziele angielskie 4,3%, kminek), substancja przeciwzbrylająca: E 536, azotyn sodu

Wartości odżywcze w 100 g

Wartość energetyczna: 444,8 kJ / 106,3 kcal

Tłuszcz: 2,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g

Węglowodany: 22,4 g - w tym cukry: 0,2 g

Błonnik: 9,3 g

Białko: 4,6 g

Sól: 65,1 g

Informacje dodatkowe: Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu i orzechów. Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni UV.

Sposób użycia

Przepis na 5 kg kiełbasy krakowskiej: 1 kg karczku, 2 kg łopatki, 1 kg mięsa z szynki, 0,8 kg wołowiny, 0,5 kg boczku, 1 opakowanie Pekli do kiełbasy krakowskiej. 

Pozbawione błon i tłuszczu mięso pokrój w kostkę ok. 2-4 cm. Wołowinę i boczek zmiel przez najdrobniejsze sito maszynki. Wołowinę wyrabiaj osobno z 0,5 L zimnej wody, aż do uzyskania białego kleiku. Pozostałe mięso zmiel przez sito o oczkach 8-12 mm. Całość wymieszaj, dodaj zawartość saszetki i dokładnie wyrabiaj.

Osłonki białkowe namocz, następnie napełnij ciasno farszem i postaw na min. 8 h w temp. pokojowej, w celu wysuszenia i dobrego osadzenia się mięsa (możesz zastosować nadmuch zimnego wentylatora).

Tak przygotowane kiełbasy wędź w temperaturze 50-60°C przez ok. 3 h, a następnie sparz wkładając mięso do wody o temp. 75-80°C. Parz do uzyskania wewnątrz batonu 68°C. Proces wędzenia można pominąć, a batony sparzyć bezpośrednio po obsuszeniu i ułożeniu się mięsa wewnątrz osłonek.

Peklosól SÓL Peklowa DO PEKLAOWANIA Kiełbasy Krakowska z Ziołami BROWIN mix Kod producenta 410027



Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

OSŁONKA BIAŁKOWA Ø 55 - (1mb)

OSŁONKA BIAŁKOWA Ø 55 - (1mb)


Osłonka białkowa Ø 55 karmel o szerokości 

po złożeniu 85 mm cena za 1 metr. 


2,20 PLN
Do koszyka
TERMOMETR DO PIECZENIA

TERMOMETR DO PIECZENIA

Termometr szpilkowy z sondą 

o długości 130mm


18,50 PLN
Do koszyka
Do kiełbasy krakowskiej (EXTRA)

Do kiełbasy krakowskiej (EXTRA)

Gotowa przyprawa smakowa do kiełbasy krakowskiej.

od: 3,50 PLN
Wybierz
Jelita naturalne wieprzowe 24/26 25m super europejskie

Jelita naturalne wieprzowe 24/26 25m super europejskie

Jelita naturalne wieprzowe super europejskie kaliber 24/26 pęczek o długości 25 metrów.

26,50 PLN
Do koszyka

Klienci, którzy kupili: Pekla od kiełbasy krakowskiej-115g, kupili również:

Jelita wołowe środkowe proste 50/55 - 10m

Jelita wołowe środkowe proste 50/55 - 10m

Opakowanie zawiera 10 metrów wysokiej 

jakości jelit wołowych środkowych prostych,

kaliber 50/55

24,50 PLN
Do koszyka
PIEPRZ CZARNY DROBNO  MIELONY

PIEPRZ CZARNY DROBNO MIELONY

Pieprz czarny drobno mielony wysokiej jakości.

od: 2,75 PLN
Wybierz
Bestseller
Hamina - S

Hamina - S


od: 4,80 PLN
Wybierz
Bestseller
ZIELE ANGIELSKIE OWOC

ZIELE ANGIELSKIE OWOC

Owoc ziela angielskiego

od: 4,00 PLN
Wybierz
Bestseller

INFORMACJE

  • O nas
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Koszt dostawy
  • Strona główna
  • Polityka prywatności
  • Wzór odstąpienia od umowy

ZAKUPY

  • Rejestracja
  • Moje konto
  • Mój koszyk
  • Wyloguj

SZYBKI KONTAKT

Masz pytania?

Zadzwoń do nas  

500-787-802   

Copyright © 2025
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
OSŁONKA BIAŁKOWA Ø 55 - (1mb)

OSŁONKA BIAŁKOWA Ø 55 - (1mb)


Osłonka białkowa Ø 55 karmel o szerokości 

po złożeniu 85 mm cena za 1 metr. 


2,20 PLN
Do koszyka
TERMOMETR DO PIECZENIA

TERMOMETR DO PIECZENIA

Termometr szpilkowy z sondą 

o długości 130mm


18,50 PLN
Do koszyka
Do kiełbasy krakowskiej (EXTRA)

Do kiełbasy krakowskiej (EXTRA)

Gotowa przyprawa smakowa do kiełbasy krakowskiej.

od: 3,50 PLN
Wybierz
Jelita naturalne wieprzowe 24/26 25m super europejskie

Jelita naturalne wieprzowe 24/26 25m super europejskie

Jelita naturalne wieprzowe super europejskie kaliber 24/26 pęczek o długości 25 metrów.

26,50 PLN
Do koszyka
Firma Handlowa EMAS Ewa Krzemyk
0,00 PLN ( 0szt. )
Szukaj