Firma Handlowa EMAS Ewa Krzemyk
Logowanie Rejestracja

Twój koszyk

0szt.
za 0,00 PLN  
Dostawa od: 9,50 PLN
  • Strona główna
  • Kategorie
    • AKCESORIA MASARSKIE
      • Agd,szynkowary,foremki
      • Zrębki wędzarnicze
      • Nadziewarki do kiełbas
      • Nastrzykiwarki
      • Przędza wędliniarska
      • Termometry
    • JELITA NATURALNE
      • Jelita wieprzowe
      • Jelita baranie
      • Jelita wołowe
    • PRZYPRAWY DO WĘDLIN
      • Peklowanie marynaty do wędlin
      • Przyprawy smakowe do kiełbas
      • Środki funkcjonalne,kultury bakterii
    • OSŁONKI DO WĘDLIN
      • Osłonki białkowe
      • Osłonki poliamidowe
      • Osłonki (inne)
    • MASZYNKI,SITKA,LEJKI
      • Maszynka Zelmer-5
      • Maszynka Zelmer-8
      • Maszynka Alfa-5
      • Maszynka Alfa-8
      • Maszynka Alfa-10
      • Maszynka Alfa-12
      • Maszynka Alfa -22
      • Maszynka Alfa-32
    • HAKI WĘDZARNICZE
      • Haki do wędzenia wędlin
      • Haki do wędzenia ryb
      • Haki do wędzenia drobiu
    • SIATKA WĘDLINIARSKA
      • Siatka wędliniarska do szynek I serów
    • NOŻE MASARSKIE,STALKI
      • Noże
      • Ostrzałki
    • PRZYPRAWY KULINARNE
      • Przyprawy jednorodne
      • Mieszanki przypraw
    • SWOJSKI WYRÓB WINA
      • Wyrób wina
    • DOMOWY WYRÓB SERA
      • Wyrób serów
    • ZDROWA ŻYWNOŚĆ
  • Kontakt
    • Kontakt dane firmy
  • Koszt dostawy
  • Strona główna
  • PRZYPRAWY DO WĘDLIN
  • Środki funkcjonalne,kultury bakterii
  • Krew suszona-hemoglobina

Krew suszona-hemoglobina

Wybierz wariant

Waga 100g 3,70 PLN

Waga 250g 8,00 PLN

Waga 500g 13,50 PLN

Cena: 3,70 PLN

opakowanie
Do koszyka

Krew suszona .

Krew suszona-hemoglobina
Bestseller

Hemoglobina krew suszona spożywcza stosowana do celów przetwórczych 

przemysłu spożywczego.

Zastosowanie: hemoglobina proszkowa szczególnie polecana jest do wszelkiego rodzaju kaszanek, salcesonów oraz krupnioku śląskiego. 

Sposób użycia: przed użyciem krew należy rozpuścić 180 gram w 1l przegotowanej wody lub rosołu o temperaturze 20-25 stopni C. Można też powoli wsypywać krew podczas mieszania kaszy z przyprawami i cały czas mieszać do uzyskania jednolitej barwy. 


Skład:hemoglobina wieprzowa w proszku

KRAJ POCHODZENIA   HOLANDIA



W celu łatwiejszego rozpuszczenia tej hemoglobiny zaleca się wcześniej wysypać na miskę lub pojemnika i dosypać niewielką ilość soli, lub peklosoli i wymieszać razem na sucho bo wtedy się mniej porobi grudek.

Wsypując powoli już taką mieszankę do letniej przegotowanej wody lub rosołu (około 20-25 stopni) należy dobrze mieszać żeby się dobrze rozpuściła.

Jeżeli by się porobiły jakieś grudki to można zgnieść lub najlepiej i najszybciej można to rozmiksować blenderem (sprawdzone rozwiązanie).

Jeżeli mamy już rozpuszczoną krew to w zależności do czego będzie użyta należy ją dodać.

Jeżeli dodajemy do kaszanki to podczas parzenia kaszy należy na sam koniec wlać i dokładnie mieszać cały czas aż do wyłączenia palnika. Ilość jaką wlewamy zależy od nas jak ciemną chcemy mieć.

Jeżeli do salcesonów to też wlewamy w momencie kiedy przyprawiamy i mieszamy całość.

 

Krew suszoną dawkujemy około 2,5 kg na 100 kg farszu.

Zaleca się rozpuszczenie około 150-180 gram  w 1 litrze przegotowanej  wody lub rosołu.


Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Siatka wędliniarska ST 12 -100/48/4 (biała 1 metr)

Siatka wędliniarska ST 12 -100/48/4 (biała 1 metr)

Siatka biała 12-100/48/4 mocno ściągająca,cena za 1 metr.


1,50 PLN
Do koszyka
Sól kłodawska niejodowana

Sól kłodawska niejodowana

Sól Kłodawska kamienna niejodowana spożywcza.

od: 3,30 PLN
Do koszyka
DO GULASZU

DO GULASZU

Przyprawa do gulaszu bez glutaminianu.



od: 1,90 PLN
Wybierz
Siatka wędliniarska 12-100/36/4 (biała 1 metr)

Siatka wędliniarska 12-100/36/4 (biała 1 metr)

Siatka biała 12-100/36/4 cena za 1 metr.


1,20 PLN
Do koszyka

Klienci, którzy kupili: Krew suszona-hemoglobina, kupili również:

Peklosól (sól do peklowania)

Peklosól (sól do peklowania)

Mieszanka peklująca,stosowana jako naturalny konserwant do mięsa. Peklosól wstrzymuje rozwój bakterii gnilnych i chorobotwórczych.

od: 1,30 PLN
Wybierz
Bestseller
Kątnica naturalna wieprzowa

Kątnica naturalna wieprzowa

Opakowanie 1szt. 

2,50 PLN
Do koszyka
OSŁONKA BIAŁKOWA Ø 65 - (1mb)

OSŁONKA BIAŁKOWA Ø 65 - (1mb)


Osłonka białkowa Ø 65 karmel o szerokości 

po złożeniu 102 mm cena za 1 metr. 

2,30 PLN
Do koszyka
Bestseller
Nici-przędza wędliniarska biała 500g

Nici-przędza wędliniarska biała 500g

Przędza wędliniarska dratwa,szpagat.

13,00 PLN
Do koszyka

INFORMACJE

  • O nas
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Koszt dostawy
  • Strona główna
  • Polityka prywatności
  • Wzór odstąpienia od umowy

ZAKUPY

  • Rejestracja
  • Moje konto
  • Mój koszyk
  • Wyloguj

SZYBKI KONTAKT

Masz pytania?

Zadzwoń do nas  

500-787-802   

Copyright © 2025
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Siatka wędliniarska ST 12 -100/48/4 (biała 1 metr)

Siatka wędliniarska ST 12 -100/48/4 (biała 1 metr)

Siatka biała 12-100/48/4 mocno ściągająca,cena za 1 metr.


1,50 PLN
Do koszyka
Sól kłodawska niejodowana

Sól kłodawska niejodowana

Sól Kłodawska kamienna niejodowana spożywcza.

od: 3,30 PLN
Do koszyka
DO GULASZU

DO GULASZU

Przyprawa do gulaszu bez glutaminianu.



od: 1,90 PLN
Wybierz
Siatka wędliniarska 12-100/36/4 (biała 1 metr)

Siatka wędliniarska 12-100/36/4 (biała 1 metr)

Siatka biała 12-100/36/4 cena za 1 metr.


1,20 PLN
Do koszyka
Firma Handlowa EMAS Ewa Krzemyk
0,00 PLN ( 0szt. )
Szukaj