JELITA NATURALNE BARANIE KALIBROWANE 22/24 -20M W KLASIE EXTRA, ŚREDNICA PO WYPEŁNIENIU (18/20MM) , W DŁUGICH ODCINKACH OD 2 DO 10 M.
Zastosowanie jelit naturalnych
Naturalne jelita baranie przeznaczone do produkcji
przemysłowej oraz domowej do wyrobów wędzonych,gotowanych,parzonych,podsuszanych,
przeznaczonych do bezpośredniego spożycia.
Najczęściej stosowane do produkcji: kabanosów, frankfurterek,
kiełbasek oraz parówek.
Przygotowanie jelit naturalnych
Po wyjęciu z opakowania rozwiązać pęczek ,opłukać pod
zimną bieżącą wodą. Moczyć przed nadziewaniem w ciepłej wodzie o temperaturze
od 30 do 40°C około 60 minut.
Przechowywanie jelit naturalnych
Zapakowane przechowywać w temperaturze od 2 do 14°C .
JELIT NIE WOLNO MROZIĆ PONIEWAŻ
TRACĄ SWOJE WŁAŚCIWOŚCI